Tråkigt väder..

Har precis kommit upp till huset efter att ha morgonfodrat hästarna nu på morgonen. Det är mulet och duggar lite idag men min kropp verkar tycka att det passar bra in att bli litesmåsjuk nu lagom till midsommar. Har ont i halsen dessutom så ska försöka hitta vattenkokaren och fixa lite te snart. Annars så går hästarna riktigt bra. Boogie fick hoppa lite igår, mest gymnastik fast ändå lite högre i slutet. Hoppade kavaletti - studs - kavaletti - två galoppsprång - oxer - ett galoppsprång - bom. Dock tjatade jag ihop serien en del sårbart hon skulle få tänka själv och göra mer plats åt sig själv och jäklar vad fin hon var! Mona gjorde jag samma sak med fast mycket lägre. Man märkte att hon fick en del mjölksyra i slutet men hon gjorde det ändå riktigt bra. Zacke blev longerad igår. På fm. Var jag även på kliniken med Shakira som repar sig bra. Tanken var att både boogie och Mona skulle få komma ut idag men p.g.a vädret så tror jag att vi håller oss i ridhuset iaf. 
Midsommar närmar sig och en fest planeras här. Hoppas dock på bättre väder! Jessica landar på em. Hemkommen från Italien så ska hämta upp henne på Arlanda och sedan blir det raka vägen till systemet! Imorn blir det snabba puckar om jag ska hinna vara klar och dessutom midsommar-fixad till kl. 15... 



 Fina hästarna gjorde riktigt bra ifrån sig på runsten! 

Tävling hela helgen

Idag är det torsdag vilket betyder att det är min 4:e dag här på upprätta. Jessica åkte till Italien i tisdags men jag har ändå kommit till rätta på ett bra sätt. 
Idag på em åker vi iväg till runsten. Det är det årliga runstenshoppet och det blir zacke och Mona som följer med. Är även själv där hela helgen så om någon känner sig manad att göra mig sällskap så är den varmt välkommen! Innan vi åker iväg finns lite att göra. Jag ska packa, stallet ska fixas, dvs. Släppa ut hästar, mocka osv. Boogie ska även ridas och jag ska duscha osv. Mona har fått göra lite klassbyten och startar 130cm, 125cm och 130cm. Zacke kommer även han få göra klassbyte då jag inte är så pepp på att rida 150 på gräs. Så istället tror jag att han bara får gå 135cm på lördagen. Men de blir att se. Har går iaf 145 på fredagen och 140 på söndagen. Fredagens klass kan ändras till 140cm men det bestämmer jag på plats. 
Nu ska jag slänga i mig lite frukost och därefter ska jag ner till stallet och få ut lite hästar. Under dagen så tar jag mig ett dopp i poolen och njuter av dagen! 




Jobba, jobba!

Idag är min andra dag här på upprätta gård där jag jobbar nu. Det är självklart lite ovant att gå upp såhär tidigt, men jag gillar det. Det känns inte riktigt som ett jobb utan en liten utökning på mitt vanliga liv bara. Igår startade jag upp dagen med morgonfodring, utsläpp, mocka 3 boxar och fixa lite höpåsar. Därefter lunchfodrade jag och var därmed klar med de "svåra" stallsysslorna. Valde att fixa hästarna på em, då det var alldeles för varmt för att rida på dagen, så låg fram till insläppet (vid 5) och solade och badade i poolen. Gick dock ut till stallet runt 4 och longerade zacke. Efter insläpp fick boogie komma ut på enskrittur och därefter longerade jag Mona.  Alla hästarna såg fina ut, och boogie får äntligen komma igång ordentligt efter koliken. Mot kvällen såg vi en film, och efter det gick jag ut och kvällsfodrade. 
Sitter nu och tar ett litet brake, innan jag gör klart de jag har kvar. Har hunnit mocka 4 boxar och har två kvar + 4 vattenhinkar att fylla. Därefter har jag några få höpåsar att fixa innan hovis kommer. Idag blir en lugn dag då Mona vilar och zacke och boogie ska ridas ut. Klara hänger med som sällskap och tar en av dom ut. Tänkte försöka komma iväg till Täby centrum senare och shoppa men vi får se om de blir innan eller efter insläppet. Nu är de dax att gå tillbaka till sysslorna och sedan ska jag ta mig ett dopp i poolen! 

On the road

Visst, Asså vi skulle ju åka på kvällen, men inte två timmar efter planerad tid.. Haha så kan de blir ibland. Tog lite extra tid eftersom att jag skulle tömma skåpen också. Nu är lastbilen proppad med både tävlingssaker, massa annat skit så som olika sprayer, schabrak, täcken och andra grejer som alltid finns i stallet. Mona och zacke står snällt i lastbilen efter att Mona stämplat mig på foten. Hon är känd för att mosa fötter på folk och nu var det dessvärre min tur på listan. Vi lär komma fram till Strömsholm runt 22, och har jag tur och är snabb så är väl hästarna nattade vid 23. Mona går nämligen första klassen imorn, och startar säker först. Klassen startar vid 7 så det blir en tidig morgon. Zacke startar ingenting imorn, utan går först på fredag så han ska bara trimmas. Håller tummarna för mig själv och taggar inför en rolig tävlingshelg! 

5:e plats!

Mona gjorde en fin runda i dagens 120cm. Inte i en bom, men inte så konstigt i dom höjderna. Nu är vi påväg med henne till Söderby, där vänder Jessica lastbilen och tar boogie med sig. Mona blev iaf placerad 5:a! 



Två tävlingar borta...

Blir varken Strömsholm eller runsten för boogie detta år, tyvärr... Hon fick kolik igår och var tvungen att få kramplösande, vilket det är 14 dagar karens på. Tråkigt faktiskt.. Istället så tävlar jag Mona både i Strömsholm och runsten. Igentligen skulle Shakira med också men hon är inte helt 100 heller så 4 hästar blev 2. 
Stackars min lilla flicka. Tycker det räcker med kolik för henne nu.. Som tur var så var det bara en mild grad denna gång, så hon mådde genast bättre efter sprutan och idag mår hon som vanligt. Tyvärr blir det inget mera gräs för hennes del och isf munkorg av högsta grad! Hon kan blir riktigt dålig vissa gånger och det är så hemskt att se :( 

Idag är det iaf kvällstävling på rådmansö, hoppar bara en 120 med Mona där. Sedan blir det hemgång, och imorn åker vi iväg till Strömsholm. 

Senaste gången hon fick kolik åkte vi akut till kliniken <3

RSS 2.0