Hinner inte

Dom här dagarna har varit stressiga... Och gårdagen var väldigt lång oxh tröttsam. Därför har jag varken hunnit eller haft ork att blogga. Igår fick zacke vila och Alva hade Boogie då jag slutade 19. Skulle knappt hunnit till stallet och fixa maten innan nattning och dessutom var jag helt slut. Det håller i sig nu på morgonen då jag inte fick så mycket sömn inatt.. 8-16 och sedan rida två hästar, i Can do it! Jobbar även torsdag 8-16 och sen är jag ledig resten av veckan, skööönt! Behöver det faktiskt :) menmen, nu måste jag iväg, blir en lång dag även idag!


Massa planer och fullt ös!

Nu börjar livet ta sin form igen efter min långa semester vilket betyder att saker och ting börjar komma på plats och jag fortsätter nu där jag avslutat. Stressen börjar minska mer och mer för varje dag, och detta betyder även att jag får mer sömn för varje natt som går. Har fortfarande svårt för att lägga mig tidigt och slocknar inte fören frammåt 2, men nu sover jag iaf oavbrutet hela nätterna så att jag kan vakna lugnt sen.
 
Till att börja med så är det min första jobbdag imorn. Börjar 8.30 så de kommer jag utan problem att komma upp till. Eftersom att jag anser att jobber inte är något som alla behöver veta om s¨å tänker jag inte skriva något om det allt. De som bor här kommer självklart få reda på det med tiden men annars behövs ingen information om det. Jobbar iaf till 19, så de blir inga ridna hästar imorn utan isf bara ut och fixa foder mm.
 
Första träningen på 2 månader g¨år av stapeln ikväll. Hoppade ju lite lätt i lördags och allt kändes bra, så nu är det bara att köra vidare. Och för att göra det hela ännu mer spännande så¨efteranmälde jag mig till Sundbyholm på Söndag. Kör all in, och som jag tidigare nämnde, börjar där jag senast avslutade. Vilket betyder att jag startar 130cm och 140cm. Det är bara Zacke som åker med då mina föräldrar inte är hemma från spanien sen och ingen annan har rätt körkort för att vi ska kunna köra båda hästarna.
 
Nästa helg är det också tävling, fast på Rådmansö. Dit åker båda hästarna med och startar 130cm och 140cm.
Innom närmaste tiden kommer jag även att starta 145cm på Dakar.
 
Nog om det, för nu blir det att ta till hårdhandskarna för att dra sig upp från sängen. klockan 16.00 kommer nämligen hovslagaren och fixar nya skor åt Zacke. Boogie ska ridas ut innan träningen också så det blir en sen kväll.
Får inte in några bilder tyvärr...
 
 
 
 

En klar

Zacke är klar för dagen och skötte sig riktigt bra. Hoppade lite smått uppe i ridhuset och han kändes fin. Pigg men dock lite stark. Men har har ju inte hoppat sen SM så de är väl inte så konstigt. Boogie är nästa och hon ska också få hoppa lite. Även hon har haft lite vila efter SM så hon lär ju va något glad över att se hinder idag. Hackamoret ska på, så de blir bara att hålla i sig!


dagen

Har sovit väldigt illa inatt, och kunde dessutom inte somna förren efter 2. Var väldigt pigg och när jag väl la mig i sängen så ville inte kroppen somna utan var helt uppe i varv av stress. Mår inte bra av det, urschhhhh...
 
Åkte iaf till stallet när jag kommit upp, va skönt att få hälsa på hästarna. De är ju ändå som mina barn så jag har saknat dom så himla mkt. Trodde jag skulle vara ringrostig när jag satt upp men sitsen var ändå riktigt stark idag. så kunde sitta ner och hålla om rätt bra. Behöver dock stärka magen då jag gärna vill höja händerna och jobba med armarna när hästarna blir starka, fy på de, vinner ändå inte ngn dragkamp.
 
Blev iaf uteritt på båda hästarna. Zacke red jag tsm med Lisa och Texas upp till gravfältet och tillbaka. Galopperade en hel del, i friskt tempo och han känns riktigt fräsch och fin i kroppen. Tillbaka och bytte hästar snabbt för att hinna med en till innan insläpp. Corren joinade oss på Kalle och lisa tog isabelle medans jag satt på boogie. Denna gången tog vi galopp nästan hela slingan, ca 4 km och de tar väl kanske mellan 10-15 min att ta sig igenom den i galopp, rätt lagom faktiskt. Hon blir lite stark och pigg och får en jädrans krut i baken ibland men i det stora hela och var hon riktigt fin och mjuk. Så är nöjd över dagens ridpass.
 
Imorn ska de dock jobbas båda två då de båda fick sträcka ut och latja runt idag, så imorn är det tillbaka till lydnad som gäller. Och de bästa med allt är att jag känner mig riktigt motiverad!!!
 
 

nervös och stressad

Såg att klara hade vart inne och skrivit på mig blogg, vilket bara är bra då jag själv har varit helt förstörd hela dagen.
 
Är hemma i sverige nu, och är alldeles för stressad för att kunna somna. Vill tillbaka, till alla vännerna, till klimatet, till allt. Jag mår redan dåligt, och jag har bara varit hemma i några timmar.
Så många människor som jag lärt känna iår, det är nästan helt sjukt hur nära dom kommit, och att jag bryr mig så mkt och att jag saknar dom fast jag lämnade spanien för bara några timmar sen. Vissa är verkligen speciellt nära, och det gör ont i hjärtat att lämna dom och inte veta när man nästa gång får se dom. De flesta kommer tillbaka till nästa sommar, så jag har något att se fram emot iaf, men hade gärna åkt tillbaka nu.
 
Faktum är att jag gärna skulle flytta till spanien, skaffa jobb osv där. Fler av tjejerna har gjort det och de säger att de är de bästa valet som de gjort i sitt liv. Men... jag har hästar ju, vad ska jag göra av dom då`? Ni kanske förstår hur mkt som spökar i min hjärna nu, om olika val, framtiden osv.
 
Men tillbaka till verkligheten igen. Imorn blir det att sova ut, ringa min chef och sedan åka till stallet och rida hästarna. Dax att komma igång ordentligt och det är bra att jag har ngt att göra så jag slipper tänka för mkt på min livs bästa sommar. Första tävlingen är i slutet på agusti, båda hästarna hoppar antagligen 130cm och 140cm beroende på hur jag själv känner mig i ridningen just då. Det är alltid svårt att komma tillbaka efter sommaren, men efter några veckor så brukar allt sitta igen, men så ringrostig som man är efter sommaren varje år, ni anar inte hur mkt jag skrattar åt det. Känner mig nästan som en trasdocka där uppe på hästryggen.
 
Planerna är att rida ut me Zacke och rida boogie uppe i ridhuset, sen så är jag ju duktig på¨att ändra planeringen också så vi får helt enkelt se hur det slutar. Nu ska jag försöka sova så att jag kanske kommer upp i hyffsad tid imorn, good luck!
 
 
 
 

Hej

Hej på er! 
 
Antagliten så är Veronica uppe i luften påväg hem till Stockholm igen. Så jag tänkte att jag slänger in ett inlägg åt henne :) 
 
Jag är Klara, som kom hem från Spanien i söndags, tillbringade 11/2 vecka där i Veronicas hus. Om vi hade de bra? Bästa på länge, speciellt för mig som inte festar särskilt mycket på hemmaplan :) 
 
Det är även jag som fixade designen till henne så hon kan komma igång med bloggandet nu. Veronica är fan en av de goaste jag känner så peppa henne till å fortsätta blogga så kanske ni får lära känna min bästa :) 
 
Hejdå! 
 
Klara
klarrs.blogg.se
 

Gourmet Burger

Drar iväg och äter lite onyttig mat innan sista utgången. Blir Gourmet Burgare den här gången, något snabbt och gott bara. Ikväll kör vi all in, och tackar för detta år!
 

fort går det

Tiden här i spanien har gått alldeles för fort. Den har t.o.m gått så fort att jag inte hunnit blogga ngt, då dagarna har bestått till mestadels av att sova, sola och bada, och nätterna har vi festat till tidiga mornar. Vi blir själva chockade om vi kommer hem tidigare än 5, och mitt dygn har gjort en totalvändning. Ska bli spännande att se hur det blir att gå till jobbet den 19, kommer antagligen få släpa mig fram.

 Iaf, så älskar jag de här stället. Jag älskar klimatet, folket, klubbarna, jaaa hela stället. Det känns lixom konstligt att jag är här så kort tid iår. Meen...

 JAG SAKNAR MINA HÄSTAR! Mer än jag nånsin gjort tidigare faktiskt. Visst blir jag trött på dom ibland, på livet som dom kräver en att ha, de ansvar som dom kräver varje dag, men de är en del av mitt liv alla dagar i veckan, i alla väder, och i stunder, svåra som lätta. Så just nu vill jag faktiskt bara hem, krama om dom och komma igång med ridningen igen.

Klara och Antonia åkte hem i söndags så sen dess så har det bara varit jag och moa kvar. Dagarna har varit liknande dock, men nätterna har varit ännu längre. Vilket har resulterat till att dagarna har blivit kortare, då vi inte ens vaknar av veckarklockan.


Känns konstigt att komma hem och veta att man inte ska börja skolan... att tänka tillbaka på att man faktiskt spenderar så himla mycket tid där, och att det faktiskt är över nu. Jag hade längtat efter dagen jag skulle sluta skolan så himla länge, men nu är jag inte så säker på att de faktiskt kommer att bli bättre. Nu är det långa jobbdagar som väntar en istället för några få timmar i skolan. Jag kommer dock bara jobba deltid nu i början, vilket ger mig mycket tid till att satsa på hästarna i veckorna. Helgerna kommer det bli lite körigt då har säkert kommer jobba en del då, men får hålla tummar och tår att det inte kommer krocka med allt för många tävlingar. Sommaren har gått fort iår, och de känns som om det var igår som jag tog studenten, som om de var igår som jag skiljdes från min klass och antagligen inte kommer se dom ngt mer. Kommer självklart hålla kontakten med klara och Antonia, men det kommer nog faktiskt att var dom enda. Jaja, skoltiden är över och det at dax att växa upp och bli vuxen. Det bästa med att ha fått ett jobb kommer vara kännslan att ha EGNA PENGAR! Att känna sig oberoende av dina föräldrar och känna att du kan klara dig själv, och ta steget ut i vuxenlivet.

 

 
Självklart kommer jag att sakna det här stället när jag kommer hem, men nästa år placerar jag mitt ass på planet och landar här igen. Så många människor som jag har lärt känna iår, så många kommer jag ha att komma tillbaka till nästa år!

 


Byter till blogg.se

Efter att ha bloggat på devote.se sedan februari 2011, byter jag nu domän till blogg.se.
Har fortfarande kvar samma bloggnamn, men hoppas att blogg.se ska funka bättre än vad devote har gjort innan. Man har varit lagom trött på att behöva skriva om inlägg för att dom inte publicerats på ett eller annat sätt.
 
Just nu är jag i spanien, och har varit här sedan den 30 Juli. Åker hem imorn, och den 19 agusti börjar jag jobba på mitt nya jobb. Berättar ingenting nu, utan de får bli senare när allt är klart och jag har kommit igång med nya rutiner. Vad vi gör i spanien tänkte jag skriva i ett eget inlägg, men drar en snabb presentation av mig själv här.
 
Jag heter alltså Veronica Simberg, och har precis avslutat min treåriga utbildning på gymnasiet. Gick första terminen i 1:an på Vreta Gymnasiet i linköping, där jag pluggade naturbruk, inriktning Häst-Häst. Insåg snabbt att de inte var ngt för mig och bytte både skola och linje. Valde att flytta tillbaka till Stockholm där jag började nästa termin på Stockholms Idrottsgymnasium, inriktning Sam-Ekonomi.
Sommaren 2013 tog jag studenten, och valde att inte plugga vidare, utan tänker direkt börja jobba.
 
På fritiden ägnar jag mig åt hästar och ridsport.
Äger själv två hästar, vid namn Boogie Woogie och Dakar Z. Deras presentation kommer i ett eget inlägg senare.
Min ridkarriär började på Blåkulla Ridskola när jag var 5 år. När jag blev 12 fick jag mig första häst Brave Heart. Brave var en isabellfärgad D-ponny född 1992 och tillsammans tävlade vi upp till LB i hoppning. Med åren blir man ju självklart även bättre och bättre som ryttare och kräver självklart svårare utmaningar. Eftersom att jag ville upp i klasserna så valde vi att sälja Brave och ta oss vidare med Smoothie E som kom till mig i mars 2009. Smoothie var även hon en D-ponny, född 2002. Tillsammans hade vi både vinster och placeringar upp till MSVB, och även kvalade till MSVA. Då jag var inne på mitt 18:de år(skulle fylla 18), vilket även är sista ponnyåret så valde vi att sälja henne år 2012, för att satsa vidare på storhäst.
Idag är jag ute och tävlar i hela sverige tillsammans med världens bästa pappa som chaufför, utan honom skulle jag inte kunna vara där jag är idag.
För ett år sedan gick jag även på Cheerleading. Tränade i laget Tornados i föreningen Haninge Cheer Elite, men slutade då det var svårt att hinna med båda aktiviteterna och samtidigt gå i skolan.
 
Som varje 19 åring så hänger jag ju inte bara i stallet, utan mycket i mitt liv handlar även om resor, fester och vänner.
 
 
Nu fick ni en liten inblick på vem jag är och vad jag igentligen gör på denna bloggen. Tanken är att ni ska få följa mig och min satsning med hästarna samtidigt få följa med på alla de äventyr som finns utanför stallet.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0