Lyckan av hästar

Ska om ca 1 h bege mig ut till stallet för ännu en lång stalldag. Har lite planerade tider idag på mina pass, och eftersom att dom är rätt utspridda så, tjaaa.. blir det hela dagen. Ska rida ut med Natalie på Maav vid 1. Tar zacke då eftersom att han tränade igår. Blir prima för honom att få komma ut lite, bralla av sig och ha kul. Halv 6 ska jag rida Alva, planerar att jag är klar med zacke runt 3 (då får jag vara seeeeeeg) så då har jag bara 2,5h att underhålla mig på. Där emellan passar jag på att mocka, och skritta boogie. Hon tar det lugnt idag och joggar lite imorn eftersom att kiropraktorn fick jobba en del med henne igår. Känns bra nu att få henne helt undersökt så hon kan fortsätta vara lika PRO det här tävlingsåret, som hon var förra.
 
Kommer alltså inte hem förens frammåt 7 ikväll, men vad gör man inte för det man älskar? :)
 
 

Sadel-letandet över!

Jag kan nu andas ut, från att ha hoppat upp och ner hela gårdagen av lycka, och meddela att jag hittat min drömsadel. Och utan att igentligen någon kommer bli förvånad så blev det ju, som nu i efterhand är ganska självklart, en Bruno Delgrange.
 
En brun sadel, då jag har all annan utrustning i brunt, och med svart lack på loggan. Har ju funderat länge på om jag ska ta guld, men kom fram till att jag säkert kommer att tröttna.. så blev svartlack. Sätet kommer vara halvdjupt och så kommer jag ha liknande tempurkuddar vid knäna.
 
Den var verkligen gudomligt skön, Och Boogie rörde sig även väldigt bra i den. Sprången vart runda och man kändes att hon verkligen trivdes i den. Och de bästa av allt, JAG FLÖG INTE! Jag satt still i språnget, och kunde återfå balansen i nedsprånget utan problem. Så nu, peppar peppar, är det BARA 8v. kvar tills den kommer till mig!
 
 

Igång igen

Nu är allt vintertrams över, och hästarna är på god väg att vara där dom va innan vintern. Boogie, som varit skadad, är friskförklarad, och idag hoppade jag äntligen en bana som innehöll hinder och inte minihinder aka sockerbitar och liknande höjd. Man kände att hon kände sig lite för i nedsprången dom första gångerna men sedan gick det bra. Hon är riktigt fin på marken nu så allt känns motiverande och kul. Dock är de ett tag kvar tills hon får tävla. Zacke, går för tillfället som ett tåg - dvs snabbt och rakt fram... Han är otroligt stark och försöker med massa olika ideer för att komma undan, men efter lite slit så brukar han oftast ge sig. Han var ett AS på senaste träningen så Helena vill att jag ska testa ett nytt bett på honom. Va och hämtade det idag hos henne, ett kombinationsbett. Tänkte testa det imorn när jag hoppar - peppar peppar för att de kommer funka magiskt.
Imorn ska boogie även iväg och prova ut lite sadlar. Vill slakta min prestige - heheh skämt åtsido... Nej men, de e dax för en ny sadel nu till henne eftersom att jag tycker att både jag och hon påverkas negativt i ridningen i den. Så imorn ska vi prova lite sadlar av märket Hoffsteiner. Snarast kommer även Björn från Bruno Delgrange så att jag får testa på en sådan också, och även Sharpman, som ska prova ut en antares. De e dom sadlarna som jag är som mest intresserad av, och jag tänker gå all in denna gång och verkligen känna mig för och hitta den perfekta sadeln för boogie och mig - främst för mig då som gnäller så fort jag sitter i en sadel jag inte tycker om. Ska bli spännande och hoppas verkligen att jag hittar min drömsadel!
Nu är det dessutom inte långt kvar till SM.. 17 dagar tills vi ger oss av! Men innan det blir det lite varm up på ekenryttarna där vi kör 120 och 130.
 
Antares
Hoffsteiner
Bruno Delgrange
 

3 hästar idag

Haft 3 hästar idag på mitt schema och började med lilla Alva. Hon förvånade mig minst sagt! Sist jag red henne ville hon knappt gå framåt, idag vart de turbo i henne! Red lite i alla gångarter, hon är ju nyss fyllda 4 så hon kan ju inte då mycket och är rätt vinglig. Men fin liten pärla. Ska bli kul att börja hoppa henne sen när hon är mer igång. 
Åkte sedan till Söderby och började med boogie. Skrittade i ca 30 min och la in 2 min trav där emellan. Glömde sporrarna nere i stallet så fick de lite kämpigt men i övrigt var hon fin. Härligt att livsglädjen är tillbaka i henne iaf. Håller tummarna för att hon är frisk på tisdag när vi ska på återbesök med henne. Dakar fick longeras idag och rullade över två bommar på lina. Tror inte han har gjort de innan med tanke på att han tykte det var heltokigt. Men fin var han. Tror båda hästarna trivs väldigt bra på stallet.
Imorn blir det samma visa med boogie och zacke ska få hoppa lite igen. Han måste bli lite mer down On earth innan SM för just nu har han massa fuffens för sig när man ska hoppa. Glad är han iaf!! 



tre dagar på nya stallet

De har nu gått tre dagar här på söderby och jag kan inte säga annat än att jag är riktigt nöjd! Finns riktigt trevliga människor här, och alla är glada och hejjar hela tiden. Hästarna går dessutom i skritten 30 min på morgonen innan utsläpp, de ni!
 
Första dagen när vi kom hit så fick hästarna stalla in sig ett tag. Tog sedan ut Zacke ner till ridhuset och joggade honom lite. Boogie fick vila.
Andra dagen så red jag ut med Klara. Vi red militärslingan vilket var riktigt kul! Bra underlag att galoppera på och man kan galoppera lääänge utan att sakta av. Kommer nog använda mig mycket av den slingan. Boogie skrittade jag bara ut en sväng.
 
Idag, så var vi först iväg till runsten för att träna. Hoppträning för Pontus Westergren stod på dagens schema alltså. Väldigt passande då det är dax att komma igång ordentligt nu innan SM. Zacke var pigg men får ändå en tumme upp. Boogie fick skritta 30 min i ridhuset p.g.a. dålig väderlek.
 
Imorn får jag trava 2 min på boogie! Tänkte faktiskt göra det i ridhuset då jag vill att hon ska vara fokuserad från början. Hon blir så spänd och ofokuserad ute, så då får hon skylla sig själv. Zacke ska longeras, lång och låg bara i ca 20 min. Så himla skönt att man får longera ordentligt i ridhuset utan att någon klagar.
 
 

RSS 2.0