Påväg mot toppen!

Kan knappt förstå att jag idag rider och tävlar mot många sova Sveriges toppryttare. Att jag faktiskt har en chans att fajtas med dom på en sådan hög nivå. Igår gjorde vi en klockren runda nämligen. Fick en så liten miss att vi helt klart lika gärna skulle kunna ridit den där 150 rundan felfritt. Han är så jäkla härlig min prins, och har en vilja som är svårslagen! Igår hoppade vi en riktigt fin runda, den var stilig och det såg inte alls ut som om jag var amatör på den nivån. Vi svängde alla snäva svängar som de vana ryttarna gjorde och vi klarade alla svårigheter utan problem. Rev b-hindret i kombinationen. Samma fel som i torsdagens klass att han backar av till nästa hinder mitt i språnget, så han slår ner bakbenen på bakbommen. En liten liten miss bara men annars var det så klockrent! Är vidare till final på söndag och då ska jag rida precis likadant som igår. Idag går båda hästarna 145cm.

Norrköping dag 1.

Vi befinner oss alltså just nu i Norrköping. Det är Norrköping international horse show som går av stapeln och jag är, som de flesta andra, här och fajtas i dessa elitklasser. 
Boogie var först ut igår, och fick börja med 135cm. Fick en helt outstanding känsla på framhoppningen och hopades kunna föra med mig det in på banan. Dock rev vi tråkigt nog ett hinder i grunden då hon inte riktigt kom igång i början av banan, men därefter hoppade hon riktigt fint och väl! Så 4 fel i grunden blev resultatet.
Zacke hoppade 145cm. Var jävligt stark på framhoppningen! Men han funkar nästan som bäst då, även om jag får slita skiten ut mig för att åtmiståne få honom att lyssna lite på mig. Han hoppade mig dessutom ur sadeln flera gånger på framhoppningen...
Iom att han var stark så vågade jag inte riktigt sätta upp galoppen, vilket skulle behövas med tanke på alla tidsfel som folk fick. Jag blev inte heller utan men gjorde nog en av mina stilrenaste rundor iaf.  Rev dock sista hindret, kombinationen,oxern in då den kom ganska så snabbt ur sväng. Var tvungen att rida framåt lite men hamnade ändå way to långt ifrån, vilket gjorde så att han inte räckte över. Hade i vilket fall som helst inte gått vidare till omhoppning eftersom att jag dessutom fick 2 tidsfel. Var dock riktigt nöjd med rundan! Totalt slutade vi på 6 fel i grunden. 
Idag taggar vi vidare, då boogie går 140cm och zacke går 150cm.




Nytt liv, nya rutiner

F.o.m 8 juni så blir jag och hästarna vallentunabor för en tid framåt. Hur länge vi stannar där är just nu oklart men lär spendera hela 2014 där iaf. Kommer till att börja med dessutom ha 2 extra hästar till träning och tävling, och vi får se om det så småningom ramlar in en 3:e. Kommer alltså ha fullt upp med 4-5 hästar varje dag. Gården min hästar kommer stå på, är ingen mindre än min vän Jessicas gård. Ska bli riktigt kul, för det är ändå detta jag vill göra, rida mer och utvecklas. En del vanligt stallarbete kommer det självklart också bli, men tillräckligt lite för att jag ska klara av en hel dag- varje dag. Självklart blir det supertrist att lämna Nathalie, klara och Sandra men när tiden är inne så kommer jag kanske tillbaka. Men just nu, behöver jag komma bort dit och ta denna chansen. Med lite skräckblandad förtjusning så tar jag mitt pick och pack och förflyttar mig till Jessica Norqvist och Upprätta gård! 






 

Lugn vecka

Veckan har börjar lugnt och det blir inte så mycket ridsmässigt för min del. Dom fick vila mån+tis då dom gått två tuffa helger i rad. Nästa tävling är inte förens i slutet på maj-början på juni i Norrköping så de passar bra för dom nu. Boogie ska dock trimmas lite idag iaf, och zacke ska få ridas ut. Imorn åker jag till Polen och kommer hem först på onsdag så Sandra har hästarna under tiden. I helgen gjorde jag och zacke våran bästa runda i 150 hittills. Det var coolt, vi slutade på 8 fel, ett lite onödigt PET och sen kom vi lite ur fokus när en ryttare stod i vägen. Men det var en härlig känsla. På söndagen hoppade vi åter igen en 150. Den tuffaste jag har ridit tror jag. Man kände att det blev lite mycket i huvudet på oss båda, men 16 fel är ändå helt godkänt, och det var flera av dom rutinerade ryttarna som hamnade bakom oss på resultaten. De säger bara att de var en bana där man fick tänka till och kämpa riktigt ordentligt. Boogie fortsätter med sina, onödiga rivningar... Men hon känns ändå bättre och bättre språngmässigt. Jag tror att hon har kommit in i ett stadie där hon inte riktigt vet var hon har sin kropp. Men det kommer, tids nog. Hon har presterat så himla bra under sina unghästår så ibland är det lätt att man faller tillbaka lite. Det krävs helt klart mycket mer träning på marken med henne, men det ska vi få till tillslut. Jag vet verkligen inte vad jag skulle göra utan mina älskade individer till hästar! 




Lång vecka!

Har knappt fått nån vila alls denna vecka och knappt förra heller. Åkte till sundbyholm onsdag em och va där tills söndag. Hästarna kändes riktigt bra, trots tråkiga nedslag, men de sitter ändå, så jag tror att det släpper snart. Det blev iaf väldigt tidiga mornar där då klasserna startade väldigt tidigt, och eftersom vi var några tjejer som sov i lastbilen så blev det ju allt annat än bra sömn.. Måndagen startades upp med jobb, så Sandra fick ta hästarna, och på tisdagen var jag ledig, åkte med boogie på vattenträning så där blev det istället en sen kväll. På onsdagen var jag uppe halv 6 för att åka iväg på en träning som dessvärre blev inställd. Vaknade dessutom upp med ryggskott så blev inte någon ridning då heller utan Marie och Nathalie fick rycka in. Idag är det torsdag, och jag blev inringd till jobbet, 10-19. Så den här dagen kommer jag knalla runt som en zombie och likaså imorn när jag jobbar samma tider. Sandra tar hästarna idag och klara fixar imorn. På lördagen är det uppgång kl. 4 och vidare mot Hammarö. Startar 135,140 och 140 på boogie och zacke går 140, 150 och 150. Bara att hålla orken uppe och ladda inför en härlig tävlingshelg! Nu måste jag börja jobba, men fick med hela veckan iaf! 



RSS 2.0