Resultat Märsta

Haft en riktigt bra dag igår! Boogie var ute på sin första tävling för iår och nollade både i 120cm och 130cm. Blev, 12:e placerad respektive 5:e placerad. Så himla skönt att hon är tillbaka igen, min lilla pärla. Fick en riktigt dålig känsla på framhoppningen där hon var i nästan varje hinder, men väl inne på banan hoppade hon vädigt fint! Planen för henne är nu att komma tillbaka till 140cm och gå stadigt där.
 
Vi fick lite brådis från märsta för att hinna med duellhoppningen som vi hade på kvällen med klubben. De vart ett jäkla rejs vi fick till, och jag lyckades tillslut knipa en 3:e plats efter att ha förlorat mot John Hickey. Axel kom på 2:a plats och John hickey tog guld. Fick med mig 2000kr så jag är nöjd ändå. Zacke skötte sig bra, även fast han mest undrade vafan vi höll på med. Min älskade prins <3
 
Idag jobbar jag hela dagen. börjar 10.30 med öppning, och stänger 17.00 så kommer inte från jobbet förens 17.30. 7h jobb står framför mig idag, och jag är så otaggad som man bara kan vara. Efter det drar jag iväg för att hälsa på min bror. Dom har precis flyttat så ska spana in deras nya radhus. Och kl. 21 åker jag till stallet för att kvällsfodra, och mami följer med som sällskap. Blir en lång söndag, men kan glädja mig med att jag är ledig imorn!
 
 

Hemma och klar för dagen

Hängde i stallet ett bra tag idag, trivs där! Härliga människor och bra stallmiljö.
Red Zacke först i ridhuset. Vi hade igentligen tänkt att rida på utevolten men den var full med snö, så de fick bli ridhuset iaf. Joggade bara lite och han var riktigt fin! Trodde han skulle vara galen efter att han tagit det lugnt sedan SM, men han var sansad och lugn. Red inte så länge, utan ville mest bara känna lite på honom.
Tog sedan ner boogie till ridhuset för att skutta lite. Hon kändes läkligt bra! Fin och luftig i sprången så som hon ska vara. Känner mig taggad och redo inför Märsta i helgen där hon startar 120cm och 130cm.
 
Imorn blir det samma visa igen, stall dvs. Zacke ska väl trimmas lite mer imorn och boogie ska bara joggas.
 
 

Dakar Z

Hittade lite bilder på min prins i polen!
 
 

Jobbiga dagar

De har varit jobbiga dagar både igår och idag..som jag helst av allt vill lägga bakom mig. De har gjort mig trött och sårbar och jag har spenderat hela em igår och fm idag nergrävd i sängen.
 
Hoppas att något bra kan hända snart.. hoppas på besked. Vill gärna komma bort härifrån ett tag, och de optimala skulle vara att få åka till polen. Ligger iaf och svullar popcorn och tycker synd om mig själv, och på så sätt kommer man inte långt tyvärr. Hoppas att stallet ska få mig på andra tankar sen. Zacke ska joggas lite i ridhuset efter flera dagars vila. Han förtjänade det. Boogie ska hoppas lite. Slänger på min prestige-sadel då jag hade tänkt att hoppa med den i helgen. Sitter så löst i buten så vågar mig knappt runt en hel bana med den, hehe.
 
Ska ta det lugnt hemma ett tag till, innan jag brummar till stallet. Vädret gör inte mitt humör bättre precis men allt kan inte vara perfekt hela tiden..
 
 

Jobba med hästar!

Motivation!
Peppar peppar och längtar till hästar som aldrig förr, och jag kan inte få nog av det! Har haft lite olika grejer i tankarna, som jag har vridit och vänt på och nu känner jag mig nästintill ganska så säker. Jag vill åka iväg till polen, ta mina hästar med mig och spendera fram till nästa SM där. Jag har ingen aning om hur jag ska få mina föräldrar att förstå mitt beslut, men det skulle va jäkligt kul om dom nickade och lät mig åka.. Tror att jag skulle få stor nytta av det här, och även fast jag inte skulle käna några stora pengar så skulle jag göra något jag vill i nuläget. Jag vill utvecklas som ryttare, och de kan jag göra med hjälpen som jag skulle få där.
 
Jag vet att mycket spelar in.. vill absolut inte lämna mina boxplatser här, vill ha dom när jag kommer tillbaka. De e en lång resa dit, men jag vill lixom vara där! Men drömmar är drömmar och de är först när dom går i uppfyllelse som det blir verklighet.
 
 
 
 
 

Full Fokus

Har knapt rört varken mobil eller dator under helgen och därför inte haft tid att uppdatera. Men här kommer en liten sammanfattning av båda omgångarna.
Kval 1:
Fick ett tråkigt nedslag på hinder nummer 1 men höll mig nolla resten av banan. Trodde att han var redo att komma på ettan, men fick ändå inte honom tillräckligt lugn för att inte börja studsa, vilket var lite synd. Han var fin, men stod emot lite. Tycker att det var riktigt skönt att jag för en gångs skulle fick vara på honom lite istället för att hålla emot. Är riktigt nöjd med rundan vi gjorde och tog mig till final med rätt bra marginaler. Kom totalt 11 i första kvalet.
 
Kval 2: Tycker att rundan i sig var helt OK. Den var absolut inte dålig, men självklart finns det saker som kan bli mycket bättre. Tyckte att 3:an och ut ur kombinationen lika gärna kunde varit orivna då jag inte tycker att jag red dåligt där. Ut från kombinationen och vidare mot 7:an la jag in ett extra galoppsprång vilket gjorde att det blev lite trångt så han kom inte riktigt upp i tid. Fick släppa iväg honom ganska rejält mot kombinationen som var trippel-räcke, pga korsgalopp innan. I situationen var det rätt agerat, men får ändå alltid problem efter om jag släpper iväg honom som jag gjorde, vilket visade sig på hinder nummer 9 sen, där han hoppade lite flackt. Hade sedan med mig lite för mycket fart genom svängen för att kunna ruda honom runt skänkeln och få en bra väg till ett räcke som kom ur kort sväng, så kom på tok för nära där och rev det också. De två sista hindrena hoppade han riktigt fint. Jag är ändå nöjd, trots rivningarna.
 
Så. Idag tar vi steget! Vissa tycker säkert inte att det är optimalt att gå in och debutera 150cm efter en runda på 20 fel. Men jag ser det possitivt för zacke. Han är i sin egen värld, och tror väldigt mycket om sig själv, därför är han som han är och tar över när han vill. Han behöver få sig hinder upp till pannbenet för att förstå att hallå kompis, vänta och tänk efter först. Jag känner mig redo, och zacke har gjort det här innan så vi gör ett försök idag, och går det inte bra, så utgår vi. Jag tycker inte att jag utsätter varken mig själv eller zacke för någon "fara" idag utan jag tror att det här blir bra för oss båda. Jag känner mig inte heller osäker på vad jag gör gällande det här valet, och känner mig varken nervös eller rädd. Kommer känna mig helt säker när vi rider in på den där banan idag, och vi kommer båda två göra vårat bästa. Det viktigaste är att veta NÄR man gör rätt, och NÄR man gör fel - då vet man vad man håller på med och kan agera utefter.
 
Innan vi går in där, återstår ännu en omgång med trimmning, känna på knapparna och rätta till om något inte är som det bör vara,
 
 
 

Pussas me min prins

Tog en liten tur till min prins för att säga godmorgon till honom. Så sitter just nu och chillar i hans Box medan han kliar mig i håret... Vet inte riktigt om jag tycker att det är skönt, men mysigt är det iaf. Ska snart springa iväg och ära frukost och sen tar jag och zacke en promenad! 



Första dagen

Första tävlingsdagen är över och vi startade upp med en nolla i dagens Warm-up klass. En sådan klass måste alltid finnas med på SM, och den bestod endast av 6 hinder med bedömningen Clear Round. Zacke var på hugget, lite för flamsig tycker jag. Hann knappt rida fram då det var ca 30 pers på framridningen, så zacke tyckte de va okej och leka lajban... Han knappt hoppa fram heller eftersom ett ekipage tog ca 45 sekunder, så de va snabba puckar. Men han lekte sig runt banan. Men jösses vad stark han var, de får han verkligen inte vara imorn! Så imorn blir det de lite skarpare bettet som åker på, så får jag förhoppningsvis lite kortare stoppsträcka, hehe. Ska snart dra iväg till stallet, för att kvällsfodra. Innan det går jag och Axel ut och går en sväng med hästarna och sedan blir det läggdags för mig.
 
Imorn tänkte jag trimma lite närmare min start. SM-klassen startar 18.30 så trimmar runt 16-17 tiden. Alla håller tummarna för mig imorn! För imorn kommer jag rida där inne, SM 2014!
Ni som vill hålla koll, så kommer klassen att sändas på webb-tv.
 

Morgontrimm

Jag och axel trimmade hästarna på förmiddagen. Zacke kändes fin, och riktigt riktigt lugn. Vågade inte rida honom för länge så slutade när allt kändes bra. Nu står han i boxen och har säker smaskat klart på sitt lunch-Hö. Själv sitter jag och kollar på dagens första klass som är 135cm - silverrundan kval 1. Våra warm-up klasser går på em. Efter invigningen. 




Framme och uppackade!

Har iof vart här i nästan 1,5h nu, men har hunnit packa upp allt i stallet, vart ute och gått med zacke och gett honom kvällsfoder. Bor ca 30 steg från hans Box, så de känns rätt hemtrevligt. Ska snart springa iväg till honom och kolla om han behöver få på sig ett till täcke över natten. Tror han klarar sig med sitt 550g täcke men om mamma fryser så fryser pållen också ;)
Fick en fråga om vad som händer med boogie nu när jag är i Borås. Ni kan slappna av, för jag har ju världens bästa medryttare därhemma. Sandra har haft boogie sedan i söndags, då jag fokuserar på zacke dessa dagar, samt jobbat mm. Hon gör ett bra jobb, och boogie är i goda händer.
Klockan ringer 07.00 imorn, då ska zacke få i sig frukost och sedan ska han trimmas. Vill ha en lugn häst inför warm-up klassen imorn! 

Snart framme!

Känns som om vi verkligen åkt lastbil hela dagen.. Vilket vi iof nästan har. Klockan är kväll och vi har nått Ullricehamn. Vi har enligt GPS 40 min kvar till destination Borås och SM! Väl framme är det dax att packa upp och stalla in hästapollen. När allt är klart blir det 30 mins promenad innan nattning. Har lite planer under denna helg, och de kan ske en del förändringar.. Behöver bara prata lite med min tränare Helena Persson. Hon har sista ordet efter att jag talat om min plan för henne, blir att se om jag får ett godkännande eller inte men mer om det kommer senare. Nu ska jag fortsätta med min allsång här i Gula faran, och fortsätta smaska på mina polkagrisar som vi köpte när vi stannade och åt i Gränna. 




sista dagen, och man hittar INGET!

Självklart blir det alltid så att man kommer på massa grejer när tiden nstan är ute.. Har en massa kvar att göra, och har bara 2h på mig. Måste bl.a. åka och köra både skimmelshampoo och torrshampoo. Ett måste när man har en skimmel som gillar att grisa, speciellt på tävling.. Och vidare till nästa bekymmer. Har ett torrshampoo som jag tyckte var jättebra. Mycket bättre än Easy white från veredus som fått högst betyg. Tycker dock att den suger, och pissfläckarna syns ändå..
Men den andra flaskan... den är grym. Dessutom går det snabbt och pissfläckarna försvinner direkt. Men vafan heter det då? Vet säkert hur det ser ut när jag ser det, men har verkligen inte den blekaste aning om var jag köpte de... Minns att jag ville köpa en likadan flaska på foderboden för ett tag sedan, men tror inte dom hade den. Dock säger något mig att jag kan ha köpt det på lillhästen, men sen så kan jag lika gärna ha köpt det på någon tävling också. Har två timmar på mig att åka runt och leta efter del, och dessutom packa sadelskåp och få in allt i lastbilen.. Tur att man bara har en häst med sig den här gången...
 
 

Dagen D

Idag är det dax för avfärd till Borås och SM. Var och checkade zacke en sista gång hos Helena igår och han kändes riktigt bra! De mesta är packat, så ska lägga tid på att tvätta zacke och finputsa lite. Är lite trött såhär nu på morgonen, men vet att jag piggnar till snart. Vi har dessutom absolut ingenting som jag är sugen på till frukost.. Så vi får se vad jag hittar på. Tänker iaf lägga i en växel nu så vi kommer iväg så tidigt som möjligt. Skönt att slippa åka hela natten. 

Håller tummarna för att han inte ser ut såhär idag...

Hästar och fransar

Blev en lagom lång, men ändå långdragen dag i stallet idag. Kom dit klockan 10, och kunde inte riktigt bestämma mig för om jag hade bråttom eller inte...? Haha.. Men tog tag i mockningen efter lite häng med Natalie och tog sedan in zacke. Han har inte varit lika fin idag och igår som han var förra veckan med vågar inte låta mig dras ner av det nu så nära SM. Försöker tänka så lite som möjligt och bara go with the flow. Trimmade honom lite iaf, mycket galopp, och att han ska lyssna och inte gå emot innerskänkeln. Hatar verkligen att rida när de är andra i ridhuset som vill vara överallt och ingenstans. Dom ska alltid vara exakt där jag är också, vilket gör att zacke blir jätteflamsig eftersom att dressyrtanterna verkligen inte kan veja undan en enda gång, utan de är allt jag som måste hålla sig ut vägen. Så gjorde det klassiska idag, som alltid funkar! Började rulla över litesmåhinder, då jäklar! Då passar det att hålla sig undan. Glädjedansen som skriker i kroppen kommer närsomhelst ta sig loss, och jag kommer dansa som en idiot i ridhuset.

Skulle sedan skjutsa maritha och blixten till stav för återbesök. De va första gången som jag körde släp utan pappa, men de gick faktiskt riktigt bra! Måste få kreds över hur försiktig jag är vid mina inbromsningar. Blixten blir iaf bättre och bättre så de e skönt att höra. 
Full fart hemåt, för att hinna vara i tid till min ögonfransförlängning. Körde på lite längre denna gång, 14mm. Och blev riktigt nöjd med dom. 
Det är fredag, och som alla andra fredagar så kommer även denna fredag vara lugn... Börjar tycka synd om mig själv som har blivit så tråkig på senaste tiden.. Menmen vi skyller på vädret!! 

*gammal bild*

Dagens 3 ridpass

Dagen har ju inte varit annat än lång och irriterande. Det var verkligen inte hästarna som gjorde mig irriterande utan snarare det som hände innan jag åkte till stallet.
 
Fick ju mina glasögon för några dagar sedan och skulle komma tillbaka till Synsam för att träna på att sätta in linser. Måste medge att jag gick in där, stolt och självsäker efter morgonens kommentarer som bestod av meningen "jag kommer få in dom på första försöket". Dom orden fick jag verkligen äta upp.. Satt i de där träningsrummet i 45min innan jag kände hur jag bara ville dra av mig allt hår och börja böla. Kunde inte få in linsen en ända gång! Dom sa att jag skulle komma tillbaka någon annan dag för att testa igen. Gick ut från butiken och svor på att jag aldrig skulle gå in där igen. Jäkla linser alltså, dom förnedrade mig verkligen totalt!
 
Åkte iaf vidare till stallet, med en stor irritation i kroppen, men Carpe Diem lixom. Fånga dagen!
Började med Alva, som får en hel hög med guldstjärnor. Jäklar vad hon utvecklas i någon slags ultra-speed. Idag hoppade vi först en långsida, med 4 galoppbommar fram till ett räcke, och sedan vidare direkt till nästa långsida där det var en linje med 5 galoppsprån, oxer-räcke. Har två hurra här att tillägga. Hurra 1: Hon hoppade alla hinder i galopp utan att bryta av emellan eller tjura. Hurra 2: Hon hoppade hela 80cm! Den lilla rackaren är riktigt klar i huvet så jag tror nästan att hon har en chans vid 4 års championaten.
 
Boogie skulle bara joggas.... men hon kändes riktigt, riktigt fräsch! Och eftersom att moa skulle hoppa med sin ena häst, så hängde jag på. Boogie, som aldrig har varit pigg innan, är helt jäkla galen så fort hon får hoppa just nu. Hon kör lixom glädjesprång efter hindrena, vilket aldrig har hänt förut. Hon skötte sig iaf super idag!
 
Zacke trimmades. La till lite galoppbommar efter ett tag och fokuserade på att han inte ska öka framför dom, utan rulla över dom med sänkt huvud, och lugn i kroppen. Lyckades rätt bra några gånger, men ibland får han sina ryck, och beter sig som om han helt plötsligt glömt vad både skänkel och broms betyder. Men när han väl gör det bra, då gör han det riktigt bra!
 
Snart kommer pojkvän hem från jobbet, då ska vi iväg till willys för att köpa popcorn och bullar och sedan blir det filmkväll. Får se om vi drar igång och gör en fruktsallad också, när vi ändå är i farten.
 
 

Dunder-pass!

Har haft ett riktigt dunderpass på Alva idag, och jäklar vad den lilla hästen gjorde mig glad! Hon var verkligen med mig idag och var så possitiv till jobbet. Ökade på rejält på kortsidorna vilket jag inte kunnat göra innan. Fattade gallop nästan direkt när jag bad henne, tidigare tog det en halv långsida. Gick i halvstadig form nästan hela passet i både skritt och trav! Wow säger jag bara! Att sådana små saker kan göra en så himla glad! Imorn blir det hoppning för henne på schemat. Endast kaninhöjder.
Till mina egna hästar då. Boogie såg mycket bättre ut idag. Haltade inte något så antagligen var hon bara öm i sulan igår. Hon fick ändå vila idag för att vara på den säkra sidan, så rider vi ett litet joggingpass imorn. Både hon och zacke fick gå 40 min i skritten idag x2, så dom fick iaf röra på sig. Imorn blir det trimm på zacke.
Nu ska jag mysa ner mig med min pojkvän i sängen och inte position PARADISE HOTEL. Sista avsnittet, och final! 




Tävlingsresultat mm.

Nu är jag tillbaka igen, och tänkte ta och blogga lite.
Den senaste månaden har jag satsat 100% på hästarna och SM. Zacke är fit for fight och i söndags tävlade vi för första gången iår. Resultaten blev 4 fel i 120cm p.g.a. en liten bakbensmiss från hans sida, och 0 fel i 130cm. Åkte iaf hem nöjd och belåten. Hade helt ok flyt under mina ritter, men självklart finns det mycket kvar att träna på.
 
I måndags kom alva ner i ridhuset för ett litet ridpass. Hon var riktigt duktig, sökte sig neråt fint och man märker att hon orkar mer och mer för varje dag. Hoppas kunna få igång henne så att det iaf går att hoppa en hel bana i galopp snart. Det är skönt att det dessutom börjar smälta bort lite snö, för då kan jag även åka bort till alva och rida på deras utevolt. Ska om några månader även börja jobba med deras 2åring Engla också. Hon ska börja tränas lite från marken, vänjas vid sadel och träns osv.
Boogie skulle igentligen ridas i måndags också, men hon hade självklart tappat en framsko, igen... ( 5:e den här månaden), så de var bara att slänga in henne i boxen igen..
Zacke fick gå på lina, och för första gången sen vi flyttade till söderby så var han faktiskt lugn. Annars har han sprungit som en tok på linan.
 
Hoppade även igår, och zacke får faktiskt 5/5 stjärnor. Han har äntligen börjat landa, och igår var han verkligen superlugn jämfört med resterande träningar. Helena blev tom chockad, och jag med för den delen. Han hoppade riktigt fint iaf, och känns redo inför SM. Dock väntar ett sista hoppass i helgen inför SM, även det för Helena. Mest bara för att checka av det sista. Boogie skulle igentligen också träna igår, men var tyvärr halt efter skoningen av tappskon. Vi får se när det går över..
 
 
Älskade hästar <3

RSS 2.0