jobba jobba jobba

Ska snart bege mig iväg till min sista jobbdag innan jag får lite ledigt! Skönt, behöver verkligen få vila lite nu. Sandra har hästarna idag då jag inte hinner till stallet, men hon gör ett bra jobb med dom så jag kan vara lugn :)
 
Jag har dock lite andra planer, som ha rmed design och sådant att göra. Ska beställa lite nya schabrak, självklart med våra sponsorers loggor på. Färgkombinationer mm har jag dock inte kommit fram till än, men vet att jag kommer använda mig av antingen Mias schabrak eller Christina sport. Behöver lite extra ögon till det där och där har jag några personer som kan hjälpa mig.
 
Det är måndag idag, vilket betyder att det är tisdag imorn - Ganska logiskt igentligen... Men.. det är ju inte vilken tisdag som helst! Imorn blir det mycket att göra, speciellt med nyår och firande kring det. Jag måste få över så mycket prylar som möjligt bort till söderby och jag ska lyckas vara helt klar den 1 januari - de e då hästarna flyttar dit. Just nu känns det ganska omöjligt att hinna med, men det kommer gå.
Imorn och i övermorn - PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

Dum häst..

Boogie var ett as idag! Skulle vända och ha sig när vi skrittade ut. Imorn blir det sadel på, spö och sporrar hänger med! Mvh. Arg matte 

Wohoo

Idag får jag skritta uppsuttet på boogie i 30 min! Ska bli kul ändå, känna hur hon känns. Hon ser gladare ut om dagarna nu, och piggare.
Sandra skrittade henne i 30 min igår, har inte frågat hur det gick än men tänkte göra det.
Snart!!!!! Snart händer det! Om 3 dagar är det nyår, jag jobbar fram tills den 30 och sen är jag ledig några dagar. De är alltså 3 dagar kvar tills jag sätter min fot på hästarnas framtida hem och jag kan inte vänta längre!! Om 4 dagar står dom där, i sina nya boxar. Av 2 långa månader så är det bara 4 dagar kvar!! Av två månader som känts så plågande länge så är det bara ynka 4 dagar kvar, och ändå känns det som en evighet! Men dom här dagarna kommer gå snabbt nu när det dessutom är helg, och sedan startar vi nästa vecka med nyår på tisdag! Spenderar självklart med nära och kära! 



New in!

Igår, på julaftonskvällen tog jag en liten paus från allt julfirande och satte mig med datorn i knät. Satt och kolla runt på lite prylar och klickade tillslut in på hjälmen som jag funderat över ett tag. Provade och klämde på den på Globen och jag tycker att den är rätt grym faktiskt!
 
Så, igår tog jag tag i saken och beställde hem en! Körde denna gång på något lite annorlunda och tröck hem en i färgen glossy. Kommer bli spännande att få testa den när den kommer men jag måste nog ändå säga att det absolut bästa med den är dom supersnabba glajjorna!
Ett stort plus för mig för nu slipper jag få ont i huvet av solen när jag rider.
 
Tidigare har vi ju kört på denna snygga outfit!
Nu blir det istället 2in1 - och med bara ett litet klick så har jag glajjorna på näsan.
 
 

Mocka?

Hejsan hoppsan!
Tänkte uppdatera lite här nu när jag faktiskt kom på något att skriva om...
 
Flytten närmar sig snart, och det har jag nämnt 100000ggr nu. Men, de kryper i skinnet på mig! Snart tar jag mitt pick och pack och flyttar bort till söderby gård. Milen, som är hemma från skåne, hjälper mig att flytta hästarna den 1 januari. Vilken kämpe hon är!
 
Men, nu till det jag ville komma.
Alla har ju sitt favoritströ när det gäller vad hästarna ska stå på i boxarna. Jag, som aldrig mockar, vet ingenting om det där igentligen. Nej skämt åt sido, självklart har jag mockat i olika strösorter och enligt mig så ser ställningen ut såhär.
Torv - helt ok att mocka, men inte det ultimata när man har en häst som pissar all the time.
Spån - Värdelöst sålänge du inte har en renlig häst.
Halm - Kill me... mocka ut ALLT i boxen och fyll på en hel box varje dag... extra +++++ till allt damm också!
 
Sååå.. vad finns de då igentligen att välja mellan...?

I nuläget så står båda mina hästar på torv, de funkar men de blir nertrampat, blött och vidrigt att mocka. Boogie går ju runt väldigt mycket, så torven lägger sig bara upp mot kanterna. Har hon en tjock bädd så luktar det som satan, så vi måste vända upp och ner på det några gånger i veckan. De ultimata vore jo säkert en boxmatta, och sedan lite strö på de, men hur skönt är de lixom?
 
Men nu, så kommer båda hästarna få testa på nått nytt, och desamma gäller ju mig. Nämligen Halmpellets.
Har tagit reda på fakta, läst på internet, pratat me folk som har det och som kan nått om det och det ser faktiskt rätt ljust ut. Så håller alla mina tummar och lovar en utvärdering av det så fort jag kommit in i mockandet.
 
 
 
 

Tar det lugnt

Sitter i stallet i sadelkammaren och tar det lite lugnt nu. Zacke har gått ett långt pass idag, och fått hoppa lite hinder på ca 120cm. Finns nog bara ett ord att beskriva det hela, PIGG! han tyckte det var riktigt kul att få hoppa igen efter hans hoppvila och kändes riktigt fräsch i sprången.
Boogie har jag gått en promenad med, uppskattat av henne. Är sjukt trött idag så tar igen krafterna lite innan jag ska slutföra alla sysslor i stallet. 8 höpåsar ska packas och vatten till hästarna ska fyllas på. Hinner jag så ska jag även mocka hagarna lite. 



Min lilla flicka är skadad...

Idag var vi Somsagt på brunmåla för att kolla hästarna. Visste att de var något med boogie då hon betett sig väldigt konstigt på senaste tiden. Lilla plutten reagerade på båda kotorna fram och lite i högra bakknät, så de va det fick behandlas. Nu ska hon gå på metacam i 10 dagar, skrittas för hand under tiden, två gånger per dag, 20 min varje gång i 7 dagar. Därefteruppsutten skritt i 30 min, 7 dagar. Sen 45 min skritt och 3 min trav i 2 dagar innan återbesök den 7 januari. Visserligen är det väldigt bra att de händer nu när det är jul, massa jobb och nyår och inte under tävlingssäsongen. Zacke däremot, är riktigt fräsch, så honom är de bara att köra på med och förbereda inför SM i februari! Skönt att ha en häst att rida fullt ut på ett tag iaf! Passar mig riktigt bra nu i all decemberstress.



Planerna gick i kras...

De gick inte riktigt som planerat imorse, då jag inte kunde sova en blund inatt..
Vaknade minst en gång i timmen, och var sen helt död när mamma kom och väckte mig vid 7. Insåg ganska snabbt att jag aldrig skulle orka med dagen med så lite sömn, så somnade om.
Åkte till stallet vid 11 och fixade mat och vatten åt dom, så får dom helt enkelt vila idag. Imorn får det bli trimm istället och likaså på torsdag. På fredag ¨åker vi till brunmåla och får förhoppningsvis reda på varför boogie håller på som hon gör...
 
 

Planerna för imorgon.

Planerna för imorgon ser ut som följande...
Iom att jag jobbar 13.00-19.30 så är min enda chans att hinna med hästarna, att åka dit på morgonen, innan jobbet.
Jag kommer alltså att gå upp klockan 7, och åka till stallet direkt. Börjar med Zacke då han är morgondagens prioritering, och hinner jag med boogie så kommer hon också ridas. Ska iaf försöka longera henne lite, men allt beror även på hur våran volt ser ut. Är det vattendränkt så skrittar vi ut, alternativt skritt och trav.
Planen är att bli klar i stallet SENAST 11 så att jag kan åka hem och duscha och tvätta håret mm. Och sedan tillslut åka vidare till jobbet. Kommer bli en väldigt intensiv dag imorn, och jag kan tänka mig och jag kommer slockna rätt tidigt - förhoppningsvis i pojkvännens famn ;)
 
 

Rörelsefrihet och grejer

Som tidigare nämnt så kommer ju hästarna att få gå i skrittmaskin en hel del, helst varje dag. 30 mins powerwalk innan ridning är bra för dom och dom får mjuka upp bogarna lite innan ridning. Tror att det kommer göra stor nytta, främst på boogie som är så stor. Hon måste få röra på sig mycket och det tar tid för henne att bli varm och mjuk i musklerna. 30 min powerwalk kommer nog göra susen. Självklart har alla förutfattade meningar om skrittmaskiner med jag tycker inget annat än possitivt om dom och tycker verkligen att det är lyx att ha en!
Zacke har ju under hela sitt liv innan han kom till mig, gått i skrittmaskin både morgon och kväll, 30 min varje gång. På det har han även blivit riden som vanligt en gång om dagen. Samma sak var det med boogie när hon stod i polen. Skrittmaskin morgon och kväll och vanlig träning och motion över det.
 
Men nu till saken.
Jag vill ju självklart inte att mina hästar ska frysa när dom går runt i cirklar, och jag vill inte heller att dom ska ha på sig sina vanliga täcken som kommer dra emot när dom går. Jag vill att dom ska sträcka ut, länga steget istället för att gå snabbare, det är på så vis som dom stretchar ut. Går dom bara snabbare så ger det ingen effekt. Så självklart ska mina pärlor få varsin julklapp när dom flyttar till söderby, så dom kan hålla sig varma och samtidigt knalla på utan att något tar emot.
 
 
Tro inte att jag kommer skita i att skritta mina hästar, utan detta täcke kommer även att användas när hästarna bara ska ut på en skrittur barbacka! Kommer även komma till användning vid longering.
 

Vill nu!!

De enda jag skriver om i bloggen just nu, när jag väl skriver något, är om flytten. Kan tänka mig att det blir tråkigt att läsa om, men jag kan inte rå för det!
Skulle helst av allt vilja flytta nu, nu, nu! 2 månader är en lång väntetid speciellt om man verkligen taggar till något. Men snart så! Nu är det bara ca. 15 dagar kvar- 17 dagar för att vara exakt, men sen kommer ju dagar som nyår och jul, vilket borde hålla flyttankarna ute, förhoppningsvis.. Att flytta dagen efter nyår kan dock bli jäkligt tufft. Bakis och allt, och jag kommer definitivt bara kunna dricka med måtta. 7 år samlat på ett stall de är ju rätt mycket(självklart ligger inte allt i stallet)... Igår var jag tom så exalterad att jag hjälpte Moa att mocka zackes Box.. Bara för att jag kommer vara tvungen att mocka på nya stallet varje dag. De kommer nog vara den största förändringen för mig som inte mockat mer än på röda dagar och när vi varit borta på meeting.

Tyvärr blir det inget stall för mig idag, för familjen ska iväg på julbord på Tyrolen. Men hästarna är i Sandras händer så då är allt lugnt och jag vet att hästarna får precis de dom behöver. Imorn ska båda jobbas hårt, och på tisdag får jag lösa det på något sätt så jag jobbar. 


Är helt förälskad i den här bebishästen för övrigt! Give it to me!! 



Mål 2014

2014 börjar närma sig och jag ser fram emot nästa tävlingstermin.
Tänker satsa 110% med hästarna nästa år, och tror att de timmer synas på resultat både på tävlingar och hemma. Börjar året på MAX! SM går av stapeln i februari, och zacke ska vara fit for fight innan dess. Självklart ska vi starta SM, och drömmen vore ju även att plocka en placering i finalen och vi kommer göra Vårat ytterst bästa för att komma dit. Vi är så nära att bli riktigt bra tillsammans, och vi ska fortsätta kämpa!
Boogie hoppas jag kunna ta med för kringklasserna och hoppas istället kvala henne för utomhus SM. Vet att de blir hårt för henne med en final som går i 150cm men vi kommer försöka. 
Zacke ska jag starta en del 145cm och sedan försöka känna lite på 150cm. Förbereda och kvala honom till utomhus SM är målet då. Kämpa vidare och hitta ännu bättre flyt. Hårdträna och få honom i toppform så att han orkar osv. Stärka honom i rygg och rumpa och få den där powern i honom utan att det ser stressat ut. 
Boogie ska fortsätta där hon är, gå stadiga 140cm. Få tillbaka henne i den form hon va i innan hon började gå dåligt. Få henne att hitta viljan och suget igen och få henne mjuk och stadig i arbetet hemma också utan att hon ska tjura ur. 
Så ser planen ut med hästarna och bi kommer få följa oss på vägen i framgångar och motgångar. 



Dagarna är räknade..

Mina dagar på grindtorp börjar nå mot sitt slut.. Tyvärr. Nu räknar jag ner till flytten den 1 januari. Plockar sakta men säkert hem grejer från stallet för att de inte ska bli så mycket i slutändan. Grejer ska även tvättas för att skapa ett gott intryck. Jag är peppad! Ska faktiskt bli riktigt spännande och se hur allt kommer att utvecklas. Men 6 år på grindtorp är en lång tid och en tid där jag haft riktigt roligt. Men de räcker inte bara det, utan möjligheterna som erbjuds är de som kommer visa utveckling sen. Håller tummar och tår att både jag och hästarna kommer att trivas, och det är jag nästan säker på av vi kommer att göra! 



RSS 2.0