mer prylar, från rean!

Glömsk är jag, och det är ingen nyhet. Alltid bättre förr eller senare så slänger ut fredagens inköp nu.
Detta var dock inte på REA men behövde ett pannband så köpte ett ändå.

 
 
30% på alla sprengerbetten så passade på att köpa ett till så att jag kan variera bett på Boogie.
Detta lite femenina regntäcket med 200g fyllning. Perfekt nu när har är klippt och det är blåsigt och tråkigt ute.
Stalltäcke 300g. Blir bra när kylan kommer så han får vara varm och gosig.
och sedan att par sporrar med trissa för ynka 100:- .
 
 

Lite mer shopping

Kände för att det var dax för lite mer shopping så slängde iväg en liten beställning.
 
Ett nytt sådant träns, då boogie haft sönder sitt så zacke fick ta över det. Så hon får ett nytt och fint nu.
+ mina favvotyglar. Dyon med stroppar och gummi på insidan.
 
Finally.. de bästa man kan ha! Ett par riktiga stallindor till paddarna. Värdelöst med vanliga ridlindor i fleece och dessutom är dom alldeles för korta... dessa är faktiskt hela 5m!!
Följer Hannas trend - hon körde på dom här på boogie hela sommaren, så jag händer väl på då!
 
Svider lite i plånboken just nu.. menmen så blir det när man håller på med ridsport :)
 

Pengar på kontot!

Löning i onsdags och folk blir återigen sitt glada jag. Denna gången hörde jag till majoriteten, då jag faktiskt fick min första lön! That feeling alltså, och folk säger att dom saknar att gå i skolan pfft!
 
Iaf.. pengar är till för att spenderas, right? Så klockan 10 ska jag och hanna till Lyckås höst-rea och förhoppningsvis shoppa lite.. efter det blir det frozen yoghurt i haninge och subway innan vi beger oss till stallet för att rida hästarna.
 
Båda ska trimmas idag, antagligen blir det ridhuset då de börjar bli lite kallt nu.. men de blir att se.
 
 

vadå allt för mig?

Varför inte skriva ett till inlägg nu när man är i värsta "writing-momentet"..
 
Igår fyllde jag hela 19 år, inget mer med det mer än att det snart blir dax att plocka fram pensionärs rullaren. Fråga mig inte vad den heter, men något liknande måste det väl vara?
Spenderade nästan hela min dag i Enköping, tävlandes 2 klasser. 135 och 145. Första klassen gick bra, nolla och placerad 8, medans andra klassen var debut och gick precis så som mina debuter brukar gå, nybörjare på elitnivå, kan man kalla det så?
 
På kvällen tog jag brum brum, för att träffa lite friendis.. hällsade dock på dom lika snabbt som jag sa hejdå och begav mig vidare till "that guy whos name is a secret".. heheh skämt åtsido. Spenderade senkvällen där, blev "dumpad" under tiden också, eller tja, nästan iaf. Bölade lite och ryckte upp mig igen. Alltid samma visa, men de e lugnt för man börjar faktiskt vänja sig. Inte första gången man tror man hittat sitt livs kärlek som man kommer spendera en hel evighet( i sanningens ord, ca 1 månad).
 
Haha tror jag börjar bli för trött för mitt eget bästa, trots att klockan bara är barnet. Menmen, tvingar mig själv att somna tidigt för att orka upp till jobbet imorn. Work hard or go home är precis var som räknas just nu. Ännu bättre blir det i helgen, löningshelg, och lilla jag måste jobba häcken av mig!
 
Jaja, time to sleep guys. Over and out!
 
Miss my best friend, this ( ---------------------------------------) much!
 
 

hästshopping

Kan knappt minnas sist jag handlade något i hästväg så idag fick det bli ändring på det.
 
Va först i stallet, red ut på boogie som tillsammans med dexter levde loppan och skyggade för allt dom såg och hörde. Dom triggade nog säkert upp varandra ganska rejält, så långt att dom blev rädda för ett träd som blåst, för där går väl ändå gränsen. Kom tillbaka, och tyckte att de var konstigt att hon var så stökig i munnen nu när hon inte varit det på så länge, kollade mungipan - och tjoooohoooo, hennes sår hade gått upp...
Kan inte riktigt förstå varför hon får så, hon är lixom inte stark, och det är ju inte så att jag sitter och drar i henne? Men fick en förklaring som kommer längre ner.
 
Sedan skulle jag och hanna jogga lite ute på Zacke och Drummie, men drum hade tappat en sko, så de blev att skritta en runda istället. Blev klar tidigt i stallet och åkte sedan hem.
 
Iaf, tog beslutet att åka till lyckås för att kolla på ett nytt bett till henne och förklarade min situation för Lisa. Fick svaret att mitt upprepande problem kan vara p.g.a att hon kanske är nickelallergiker... hahha say what?
Tydligen så är det lika vanligt för hästar som de är för människor att vara nickelallergiker, konstigt att jag aldrig hört om det förut bara. Så, självklart.. det enda igentligen nickelfria bettet som finns är ju de märket som kostar en förmögenhet, men vad gör man inte för hästarna. Inte nog med det så hade dom inte det som jag ville ha inne, så då fick jag dessutom åka ut till runsten, för att köpa ett sånt på sharpman-butiken. Som tur var så hade dom det i hennes storlek, så de var bara att tömma plånboken. köpte även lite andra smågrejer också som behövdes.
 
Här är bettet jag ville ha.
En klippmaskin som förhoppningsvis gör mina hästar lika skinny som babyrumpor..
 
Efter klagomål från sharpman, om att min sadel är för torr (trots att jag smörjer den nästan varje dag?) tvingades jag köpa en olja.
Order från Anne! Denna salvan använde hon på boogies mungipor när hon hade samma problem i sommras, så "A horse-owner gotta do what a horse-owner gotta do"
 
De var allt för mig idag, tack och hej!
 

Vinst igår!

Vinst igår med Elitlaget, tredje gången i rad! Måste säga att vi är ganska bra. Förutom jag då.. haha skämt åt sido, men zacke rev ett räcke på banan, så otroligt slarvigt bara.
 
Idag är det dax igen. Inte nog med att jag fyller gammal (19år) så firar jag det med en debut för mig och Zacke i 145cm. Sist jag startade den höjden... de är nog inte värt att prata om faktiskt.
Men idag är vi redo han och jag, så idag åker vi till Enköping och startar 135 och 145!
 
 

Torsdag 19/9

Gårdagens hoppträning gick bra. Han hoppade som han aldrig gjort förut, och hoppade mig ur sadeln på nästan varenda hinder. Tidigare har man känt av en liten gnutta av dom sprången, att dom funnits där nånstans, ny flög jag runt som en liten vante medans han hoppade som en gud. Blir spännande att se hur helgens 145cm kommer att se ut, hehe...
 
Idag tänkte jag ägna min tid helhjärtat åt stallet. Måste mocka båda hästarna då vi har haft strömavbrott nu på fm så personalen har inte kunnat mocka. Så de blir mitt jobb idag. Sedan så ska boogie joggas, antagligen i ridhuset, och zacke ska bara ut och skritta och trava lite. Mest lite jogging bara för att inte stelna till.
 
På lördag är det ännu en omgång av Elitallsvenskan som denna gång går på våran hemmaklubb. Jag och Hanna rider som unga ryttare, så de blir alltså 125cm som gäller för oss. John Hickey och Helena Persson blir denna omgångens seniorer - dvs ett bra och rätt säkert lag. Zacke går denna omgången, då boogie inte är i form.
 
annars så ser jag fram emot helgens tävlingar, och firar även mig själv som 1 år äldre - 19 år den 22 september.
 
 

träning ikväll

ikväll blir det träning för cathrine med zacke. taggad då jag inte tränade förra veckan mer om de får ni senare!

Pirr i magen och klump i halsen

stress stress stress, bara stress!
De här med att hinna med sitt liv, de gör man alltid, på något sätt. Men de är en annan sag att ORKA med allt.
 
Just nu är jag helt slut. Har ingen ork för nånting och sitter gärna bara hemma i min ensamhelt. Har inget sug efter nånting, och skjuter upp på allt så mycket jag bara kan. Jag är arg, ledsen, irriterad - och blandar dom ibland med lite skratt, mest för att jag måste.
 
Sandra kommer hjälpa mig med hästarna f.o.m nu. Skönt att få ta de lugnt ibland. Jätteduktig tjej, två år äldre än mig men vi har ju vetat om varandra sen vi vara minismå. Bodde på samma gata, gick i samma skola, red på samma ridskola - ahh you know. Så är riktigt nöjd med henne, och hennes ridning är super och passar mina hästar perfa. Fick se två riktigt nöjda hästar igår iaf.
 
Vädret, please dont do this to me!! Hatar regn, förstör hela stalldagen lixom. för de är sååå kul att pluska runt i regnet. De e helt ok om man bara har en häst att rida och kan åka hem och byta om sen, men när du blivit genomblöt på första ridturen och sen har en till häst att rida, då är man inte så glad längre..
 
Åhh vill bara ta det lugnt idag, gömma mig i hans famn och bara ta det lugnt <3
 
 
 
 

halvklar

halvklar i stallet nu, dvs att boogie är longerad och hö, kraft och vatten är done. snart ska jag till tandläkaren, sen tillbaka till stallet för att rida zacke!

Vill tillbaka

Längtar mig tillbaka till Spanien just nu, love that place!
Har en tjejkompis där som har bott där i två år med sin familj nu, dom bor alltså där på heltid och hon säger att hon älskar det, önskar jag hade chansen att göra det! Men att ta med sig två hopphästar som tävlar på elitnivå till ett såpass varmt land känns nog inte helt ok. Tankar snurrar ju lite...
 
Ridning är ju min hobby, en hobby jag älskar och en del av mitt liv. Men livet kan förändras på en sekund och vips så ser det helt annorlunda ut. Jag skulle självklart inte kunna ge upp nu när jag tagit mig dit jag idag är, och med dom chanserna jag har, men jag kan inte undgå hur det skulle vara att testa på lite nya grejer.
Visst skulle jag kunna åka iväg i några månader, på något sätt skulle man ju kunna lösa det då, men om jag skulle fastna då, så som dom andra har gjort.. vad gör jag då lixom?
 
De enda jag vet just nu, är att jag har BIG plans för nästa sommar, gonna love it, just know that!
 
 
 

lära hästen buga

är i stallet nu. påbörjade morgonen alltså med att fortsätta inlärning på buga med zacke. vet inte riktigt om jag tycker att det gåe frammåt men vi får väl se om några dagar. ska nämligen träna det dagligen nu. mest som en rolig grej.

snart ska vi rida ut hanna och jag. sen ska boogie longeras.



Leva latjo och släppa loss.

Äntligen har jag faktiskt fått en helg då jag bara får släppa loss och va mänsklig.  Att bara få dra ut på stan med sin underbara vän är något jag har längtat efter. Man blir ju lätt lite instängd i hästvärlden, så de e skönt att få lufta sig ibland.
Idag blir det en lugn dag. Hästarna ska bara ta de chill och de ska jag me då jag är helt slut efter helgen. Behöver den här dagen för att komma ikapp igen och för att sedan orka med nästa vecka.
 
Annars då, så ,år jag helt ok. Kroppen är lite seg och humöret är lite upp och ner men jag antar att de är dom tiderna nu, när det börjar bli så dystert ute. Åker till spanien i slutet på oktober och planerar även att åka till polen inom någon månad. Mest för att få komma bort och vara på andra ställen som jag faktiskt älskar. Inget går emot att vakna upp i spanien och kila iväg till poolen för att ta ett dopp. Eller lantlivet i polen, och min bästa vän - thats my future life!
 
 

emmas stall

sitter i emmas stall idag igen. lite fix och trix sen ska jag rida hennes. Efter det blir det till mitt stall, jag longerar boogie och emma rider zacke.

mupparna






rida heeestar

kvällen är här och jag och emma är snart klara i stallet. Boogie skötte sig bra på kliniken och de var inget allvarligt dom hittade. hon var lite spänd i ryggen bara så hon fick lite "smörjsprutor" där och i bakknäna. Så nu ska jag longera i en vecka, sedan longera och rida varannan dag i en vecka och tredje veckan ska hon ridas som vanligt igen. Zacke fick sin vilodag idag också så ingen ridning på honom.
sitter nu i emmas stall och vi har precis varit ute i skogen och ridit, jag på pijano och hon på anna. älskar pijano, superhärlig häst!
Snart ska vi ta brum brum hem till henne i stan för att föebereda oss för en utgång. Stannar hos henne inatt och imorn blir det återigen ridning. Så ikväll säger vi botten upp och nattar bloggen tidigt!





Långa dagar ger långa nätter

Dagarna känns långa när man är ledig, vilket gör att man sedan sover ännu längre om man är ledig dagen efter också. Igår kom jag hem från stallet sent, åkte därifrån runt 9 och skjutsade hem Emma först. Fick rida på hennes Anna, så otroligt trevlig häst. Och nyttigt för mig att få sitta på andra hästar med annan ridning. Men fin var hon och emma har gjort ett superjobb med henne.
 
Vi åkte sedan vidare till mitt stall. Så fick hon chansen att testa på mina kusar lite. Hon sa att det var annorlunda men jag tyckte att hon klarade det fint. Såg riktigt bra ut och emma är en duktig ryttare.
 
Skjutsade sedan hem henne och sprang upp och kollade på hennes lägenhet ett tag. Jag trivs så bra med emma, störtskön tjej, och vi har väldigt liknande humor hon och jag. Och ikväll blir det krogen för oss. Sover hos emma inatt, då hon har lägenhet inne i stan.
 
Men först ska vi iväg till veterinären med boogie för att se om vi kan hitta ngt på henne, lilla skruttan!
 
 
 
 

Jag lever faktiskt

Mellan allt jobb, hästarna och allt annat som tillhör livet försöker jag mig på att hinna med ett blogginlägg. Nu har jag faktiskt några lediga dagar framför mig och jobbar inte förrens på tisdag igen, om de inte ringer in mig innan.
 
Hästarna då? Hur mår dom igentligen?
Zacke mår nog helt awesome. Skötte sig exemplariskt på helgens hopptävling där han kom 5:a i 130 och nollade grunden i 140cm (bed. A:1). Med en dålig pilot i omhoppningen så hamnade vi tillslut första utanför placering.
 
Boogie är dock inte helt fräsch så hon ska till kliniken imorn. Vi åker till Axel i Hölö, så får vi se vad han kan hitta. Men för hoppningsvis är det bakknäna som är lite trötta bara som vi alla tror. Tills dess ska hon faktiskt ridas på som vanligt.
 
Annars är nästa tävling den 22 sep i Enköping. Det är bara Zacke som åker med då och hoppar 135cm och 145cm. håller tummarna och fortsätter peppa!
Nu blir det iaf stall!
 
 

RSS 2.0