I want it now!

Fredag idag, och jag är ledig. De har varit en lång vecka, och nätterna har blivit korta, varav dagarna alldeles för långa. Jag är seg och trött men vaknar ändå upp med ett leende idag. Livet, måste jag säga, är på topp. Zacke går som en pärla, och jag ska iväg och rida "den svarta" idag. Blev inget i onsdags, då vi inte hann innan träningen så de får bli idag istället. Boogie är dock fortfarande tråkig och grinig, så efter strömsholm kollar vi upp henne och därefter ställer av henne. Jag orkar inte bråka med henne varje dag, när det ändå inte gör någon nytta. Dessutom kommer december bjuda på ett och annat, så en häst mindre kommer vara rätt skönt. Zacke kommer också trappas ner lite efter strömsholm. Han ska bara få komma ut och röra på sig och leka av sig i snön senare. Efter nyår ska dom båda igång igen. Och träningen för nästa år ska bli mycket mer nogran och ordentlig. Hästarna SKA gå i skritten varje dag, hellst i ca 30 min innan ridpass. Vi kommer inte få några problem med vart vi ska rida på vintern utan ridhuset kommer stå där med öppen och välkomnande dörr, HELA TIDEN. Ser fram emot det!
 
Annat i livet går också bra. Jag älskar mina vänner, de är nog dom som får det hela att gå runt. Spelar ingen roll om jag kommer direkt från stallet, iklädd stallkläder, eller har på mig mjukisar, är osminkad och med en bulle på huvet. Dom bryr sig inte, dom kommenterar inte, dom bara bryr sig inte. Det är skönt, att komma och vara precis som man vill.
 
och THAT GUY! ohh yeah, nu kommer vi till honom! Jag är inte den personen som är blyg framför killar. Utan vill jag ha nått så tar jag det. Men den här killen får det att pirra i magen på mig. Han får mig att rådna, och jag får inte ut ett ord ibland, eller sluddrar som jag vet inte vad. Det är iaf något han gör med mig, som får mig att falla - håll tummarna för de här för de här kan faktiskt bli något.
 
Nu måste jag upp och hoppa. Vit1 och Vit2 ska ta det lugnt, Boogie skrittas och Zacke joggas, och sedan ska jag hinna iväg till Svart klocka 14.
 

Jag gör det för att jag älskar det!

Ska iväg snart, typ närsom hellst faktiskt. Väntar bara på ett sms, och sedan slänger jag på mig ridkläder och beger mig mot nya äventyr. Pratade om ett sammarbete tidigare i bloggen, och ger väl ledtråden om att det är en häst det handlar om. Inte samma häst som fanns i planerna då, men samma plats, samma bestämmelser. Har alltså med andra ord 3 hästar att rida idag. Boogie ska bara upp i ridhuset och trimmas lite lagom. Inget mördarpass, utan bara få henne mjuk osv. Zacke ska iväg och hoppa för cathrine. Han kommer vara pigg idag, men han är så fin just nu, så det ska inte vara några problem. *Den Svarta* ska jag för första gången rida på idag, så de blir bara lite jogging, och lära känna. Se vad hon kan och inte kan lixom. Den kommer ni säkert att se mer av i bloggen senare iaf.
 
Ska fortsätta vänta på smset nu iaf, sen blir det stall som gäller hela eftermiddagen.
 
Boogie Woogie 4 år.
 

Lugn vecka

Hästarna har en lugn vecka denna vecka. Boogie får ta det lugnt mest för att hon är så himla tråkig just nu. Känner ingen glädje i henne alls utan hon gör allt bara för att hon måste. Men de är väl såna tider.. om vi människor kan klaga på vädret så kan väl hästar också det?
Zacke har gått så fint nu på senaste. Nollat två 140cm i rad och placerat sig. Sist lekte vi oss igenom hela banan, och de va kul! Att få en sån kännsla på den höjden och känna att det är lekande lätt, de tror jag inte alla får. Nästa år är vi definitivt redo för 150cm. Och nästa år väntar oss även inomhus SM, något jag verkligen ser fram emot. De känns att vi jobbar tillsammans nu, och de visar sig även på resultaten tycker jag.
Boogie har det bara gått utför med på senaste tiden måste jag säga. Hon känns oriden, och tråkig. Men där måste jag faktiskt klandra mig själv. Har verkligen inte gett henne den tid och träning som hon behöver de senaste veckorna, så hon har all rätt i världen att vara så som hon är nu. 
Och en sak till. Känns som hon inte uppskattar bett för 5 öre.. allt blir lixom en enda stor fajt och hon går jättefint med hackamore. Visst jag red och tävlade Smoothie med hack, stor del av våran tid. Men hon var liten och vi va lixom ett hon och jag, jag kunde rida henne med lillfingret och hon var lixom på sin plats mellan hand och skänkel. Men jag är inte helt övertygad om att ha de på boogie. Klart det är värt ett försök, eller ett andra försök om man ska säga så. Har ju hoppat henne på ett riktigt hack, men de blir tyvärr lite skarpt. Så på tisdag, på träningen ska jag testa ett vanligt ponnyhack, may god be with me!
 
Iaf. Som dagen ser ut idag, så har sandra hand om hästarna. Klockan 12.30 ska jag iväg och förlänga fransarna och 15.00 ska jag iväg på en annan sak. Mår inte helt 100 heller och känner mig slö och lite sjuk, men det är bara att rycka upp sig och fortsätta krya.
 
 

Flytt efter nyår

Nu är det klart! Efter nyår flyttar hästarna till ett nytt stall. Känns lite tråkigt men samtidigt så otroligt kul! Förvirrad är jag iaf, då jag stått på geindtorp under alla åren som jag varit ägare till både ponny och häst. Det mesta handlar nog om att jag är rädd. Rädd för en förändring och för att jag ska ångra mig. Rädd för att jag ska jämföra allt mellan stallet och glömma bort att uppskatta vilken chans jag faktiskt kommer att få. Kommer sakna Hanna och gänget på grindtorp, och de är det jag tror kommer blir det svåraste. Att inte möta dom varje dag i stallet, alla internskämt, all humor och all gemenskap vi har. Men samtidigt är det inte det som utvecklar mig i ridningen även om dessa människor är en stor del av min motivation. Men de kommer bli bra, och vem tackar nej till sitt drömstall? 
de här stallet har skrittmaskin, solarium, ridhus, volt, stora sommarhagar med gräs- DET ÄR LYX! Fr.o.m. 1 januari börjat alltså ett nytt år, och nya möjligheter kommer serveras på silverfat! Det är bara att tacka och ta emot.


RSS 2.0